Logo AIDA

Hospital of Lithuanian University of Health Sciences Kaunas Clinics

Ziekenhuis van de Litouwse Universiteit voor Gezondheidswetenschappen Kaunas Clinic Het ziekenhuis van de Litouwse Universiteit voor Gezondheidswetenschappen Kaunas Clinic is de grootste instelling gewijd aan de opleiding van gezondheidswerkers in de Baltische landen. Vanaf 2022 bestaat meer dan 20% van onze gemeenschap uit internationale studenten.
De afdeling Gastro-enterologie is uitgerust met moderne endoscopische, echografische en functionele diagnostische apparatuur volgens de nieuwste internationale normen. De afdeling Gastro-enterologie is verbonden aan het Instituut voor Spijsverteringsziekten en richt zich op translationeel onderzoek op het gebied van GI-ziekten. De belangrijkste onderzoeksfocus van de afdeling is gerelateerd aan chronische ontsteking, precancereuze aandoeningen en kanker, waaronder H.pylori, atrofische gastritis, premaligne maaglaesies en maagkanker.
Translationeel onderzoek omvat verschillende moleculaire biomarkers van premaligne en maligne gastro-intestinale aandoeningen (microbioom, WES, microRNAs, ln-RNA, cfDNA, organoïden, enz.) UHS maakt deel uit van Hp-EuReg en is een van de meest actieve leden. UHS is ook lid van het gastric cancer genetics consortium en lid van het 1000 Helicobacter genomes consortium. Onderzoekers van het UHS zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van H. pylori-richtlijnen.
Pilots/oplossingen: Een sectie gewijd aan de pilots en activiteiten waar het project aan werkt.
Projectresultaten: Deze sectie zal gewijd zijn aan de resultaten van het project zodra deze bekend zijn.
Nieuws/Evenementen: Een algemene nieuwssectie met de laatste updates en komende evenementen georganiseerd door AIDA

Resources

Find out more at