Logo AIDA

Imperial College London

Imperial College London, een wetenschappelijk instituut in het centrum van de hoofdstad, wordt beschouwd als een van de toonaangevende instellingen in het Verenigd Koninkrijk. Het college heeft ongeveer 15.000 studenten en 8.000 medewerkers, met een focus op wetenschap, techniek, geneeskunde en het bedrijfsleven.
De onderzoeksgroep computational medicine richt zich op het ontwikkelen van computationele/AI methoden die een verschil kunnen maken in data-gedreven wereldwijde gezondheid en ziekte. De groep heeft een reeks gegevensanalyseraamwerken ontwikkeld die het veld veranderen om opkomende moleculaire (“-omics”) profileringstechnologieën te gebruiken ter ondersteuning van klinische beslissingen en het beheer van de volksgezondheid. De expertise van de groep combineert het gebruik van een divers scala aan computationele technieken uit signaalverwerking, beeldvormingsinformatica, netwerkgebaseerd machinaal leren, natuurlijke taalverwerking en krachtige mobiele computers voor informatie-extractie uit heterogene biomedische datasets.
De groep werkt samen met de Vodafone Foundation aan de DreamLab-DRUGS en CORONA-AI projecten – een van de grootste citizen science projecten met meer dan 250.000 betrokken gebruikers. De projecten maken gebruik van de ongebruikte verwerkingskracht van tienduizenden smartphones, netwerkgebaseerde AI en large-omics data om op zoek te gaan naar combinaties van medicijnen en voeding tegen kankergenen.
De groep richt zich op omica-gedreven precisiegeneeskunde/voeding, AI-geneesmiddelherpositionering en digitale pathologie. Het hoofd van de groep, Dr. Veselkov, heeft een World Economic Forum (WEF) Young Scientist Award ontvangen en was lid van de WEF Global Agenda Council on the Future of Computing. Zijn onderzoek werd belicht door technologieprogramma’s BBC Click, Sky Swipe en talrijke media.

Resources