Logo AIDA

La Princesa University Hospital

La Princesa University Hospital De Pan-European Registry on H. pylori management (Hp-EuReg) is een project dat wordt gepromoot door de European Helicobacter Study Group en is opgezet om gegevens te verzamelen met betrekking tot de diagnose, behandeling en het management van met H. pylori geïnfecteerde volwassen patiënten. De Hp-EuReg is een prospectieve studie waarin de routinematige klinische praktijk van ongeveer 300 clinici/onderzoekers in momenteel 29 landen wordt geregistreerd. Het Hp-EuReg protocol stelt geen beperkingen aan het type behandelingen of de opgenomen patiënten. Het brede toepassingsgebied en de openheid van het protocol hebben een zeer heterogene database gecreëerd die moet worden gecontroleerd en gevalideerd. Dit betekent dat de gegevensinvoer systematisch, continu en nauwgezet moet worden gevolgd en gecontroleerd. De Hp-EuReg is een krachtig instrument:
♦ Het is het grootste cohort wereldwijd dat informatie verzamelt over H. pylori-management
♦ Het heeft een gevalideerde en eenvoudige ‘open-architectuur’ structuur waar gegevens gemakkelijk verzameld, opgeslagen en geanalyseerd kunnen worden
Het heeft een hoge internationale erkenning met meer dan 10 prijzen uitgereikt door de UEG en de EHMSG, en meer dan 25 publicaties met grote impact die bijdragen tot de implementatie van klinische richtlijnen.
Het heeft een uitgebreid netwerk van gastroenterologen in heel Europa en derde landen.
Het project loopt sinds 2013 en is verlengd zonder definitief einde. Het belangrijkste doel is om de evaluatie mogelijk te maken van vele factoren die betrokken zijn bij de eradicatie van H. pylori, wat direct gerelateerd is aan de afname van de incidentie van maagkanker en andere geassocieerde gastro-intestinale ziekten. Meer informatie over dit project is te vinden op: www.hpeureg.com.

Resources

Find out more at